21.3.2015

Uskonto

Uskonto tosissaan
On fantasia tosiaan
On todellisuus lähellä
Pelottavan lähellä

On lopulta tullut aika sanoa:

Olen pahoillani, maailma ja kaikki osalliset, että tyrkytin teille epäkypsiä uskonnollisia aatteitani, kun olin nuori. Pyydän vilpittömästi anteeksi.

Minä ja ehkä sinä olimme uskonnon uhreja. Niin ironista kuin se onkin, siitä seurasi jotakin äärimmäisen arvokasta.

Kuitenkin 29 vuotta tuon jakson päättymisestä olen parantumisprosessin loppuvaiheessa, mikä näkyy viesteissäni, jotka koskevat uskonnon uudelleenarviointia.

Kiitos ja kaikkea hyvää!

1 kommentti:

Matti kirjoitti...

Huomatkaa, että en hyökkää ihmisiä vastaan vaan kritisoin ikiaikaista Raamattua. Tunnen Raamatun aivan liian hyvin uskoakseni siihen.

Kristittyjen pitäisi ikään kuin repiä Vanha Testamentti pois Uudesta (jumalan takinkääntötempun vuoksi), mutta sehän ei ole mahdollista. Näen kuitenkin tosi ison ristiriidan näiden kahden kirjan yhteydessä.

Nykyään ajattelen kyllä muutenkin kriittisesti tällaisesta veriuhriuskonnosta. Monet laulut olen itsekin laulanut Golgatan sovitustyöstä ja osaan hyvin Kaanaan kielen ja kaiken. Monet rukouskokoukset, raamattutunnit, katusaarnaamiset ja armolahjat kokeneena. Hehe.

Itse en koskaan uhraisi ja antaisi kiduttaa omaa poikaani kenenkään puolesta. Enkä pidä tällaista jumala-ajattelua mitenkään terveenä enkä nykypäivän mukaisena. Jonkun pitää vuodattaa verta, haloo! Aiemmin uhrattiin lampaita, sitten Jeesus.

Valitettavasti maailma on paha, ja evoluutio on julma. Rakastava jumala loisi maailman, jossa eläintenkään ei tarvitsisi tappaa toisiaan voidakseen itse elää. Onneksi meissä on myös hyvyyttä, ja haluan nähdä sen hyvän ja uskoa siihen.

Tiedän, mitä uskovaiset tähän vastaisivat, koska käytin itsekin vuosikausia kaikkia niitä samoja argumentteja. Ihan totta. Tiedän hyvin, mitä he ajattelevat. Yritin vuosia elää Raamatun mukaan ja uskoin niin tekevänikin, sikäli kuin ihminen siihen haparoiden pystyy siis. Todistin itselleni, jumalalle ja yhteisölle, että olen se, mikä olen, enkä muuksi muutu.

Vaikka kaikki kristityt hyväksyisivät homoseksuaalisuuden (kuten monet tekevät), olen jo nähnyt kaiken ja löytänyt rauhan uskonnon ulkopuolelta.

P.S. Jos joku uskonnon uhri kaipaa vertaistukea, olen käytettävissä.